header banner
Default

Yazar Investing com, ABD hükümetinin el koyduğu 40 bin BTC transferinin piyasayı tedirgin ettiğini belirtti


Table of Contents

    ABD Hükümetinin el koyduğu 40 bin BTC’yi transfer etmesi piyasayı tedirgin etti © Reuters.

    Investing.com - ABD Hükümetine bağlı güvenlik güçleri, geçtiğimiz yıllarda yasa dışı faaliyetlere yönelik yapılan operasyonlarda el konulan yaklaşık 40 bin BTC’yi transfer etti.

    Blockchain verilerine göre hareket ettirilen BTC’nin büyük bir çoğunluğu şu an için dahili transfer olarak görülürken Silk Road’dan ele geçirilen 10.000 BTC’ye yakın miktarın borsasına gönderildiği kaydedildi.

    ABD Hükümeti, geçen yıl boyunca Dark Web pazarı Silk Road’un yasa dışı faaliyetler sonucu elde ettiği yaklaşık 51.350 BTC’sine el koydu. Blockchain izleme platformu PecShield’a göre devlete ait olan iki kripto cüzdanında tutulan bu miktar o zaman 3,39 milyar dolar değerine sahipti.

    Yasa dışı faaliyetlerinden dolayı 2013 yılında kapatılan Silk Road, kabul ederek kripto paraları kara para aklama faaliyetlerinde yoğun şekilde kullanan bir platformdu. Bu da ABD başta olmak üzere ülkelerin kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılma durumuna bağlı olarak şüpheli bir yaklaşım benimsemesine neden oldu. O zamandan bu yana ABD güvenlik güçleri, ile bağlantılı Bitcoin’lere el koymaya devam etti.

    Önemli miktarda BTC’nin transfer edilmesi piyasada tedirginlik oluştursa da toplam miktara göre daha az BTC’nin Coinbase platformuna aktarılması, BTC fiyatını önemli derecede etkileyecek bir tutar olarak görülmüyor. Yine de ABD hükümetinin elinde bulunan BTC portföyünün toplu halde satılması ihtimali, piyasayı endişelendiren bir durum olarak kalmaya devam ediyor.

    Bitcoin, dün Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasının ardından hafta başında yatay görünümü negatif çevirdi. Piyasayı domine eden kripto para, an itibarıyla 22.000 dolar bandında kalmaya çalışıyor. Gün içi işlemlerde ise BTC fiyatı, 21.800 dolar seviyesine kadar geriledi.

    Hareketli piyasada hisse seçimi nasıl yapılmalı?

    Bugünkü yayınımızda bu soruyu yanıtlıyoruz!

    Emre Şirin, saat 21.00'de Investing Türkiye kullanıcılarıyla buluşuyor.

    • Doğru hisseyi seçmek
    • Oynak piyasada pozisyon almak
    • Temel analiz ve davranışsal finans

    ÜCRETSİZ kayıt olmak için tıklayın.

    Yazar: Günay Caymaz

    Sources


    Article information

    Author: Paul Henry

    Last Updated: 1700359081

    Views: 736

    Rating: 4.4 / 5 (66 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Paul Henry

    Birthday: 2000-04-05

    Address: USS Richards, FPO AP 25581

    Phone: +4816206678586378

    Job: Landscape Architect

    Hobby: Amateur Radio, Dancing, Sailing, Coin Collecting, Hiking, Stargazing, Running

    Introduction: My name is Paul Henry, I am a forthright, unguarded, venturesome, persistent, Gifted, audacious, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.