header banner
Default

Yeni adı X olan Twitter, ücretli kullanıcıların onay işaretlerini gizlemesine izin veriyor


Table of Contents

    Son zamanların en sansasyonel şirketlerinden biri haline dönüşen Twitter, ya da bizim henüz alışamadığımız ismiyle X, şimdi de ücretli kullanıcılarının onay işaretlerini gizlemesine izin vermesine başladı. Birçok kullanıcının bu özelliği sırf onay işaretleri için aldığı bariz olsa da kaç kişinin böyle bir gizleme işlemi yapacağı açıkçası merak konusu. 

    Güncellenen yardım sayfasına göre onay işaretini gizleseniz bile mavi tikiniz bazı yerlerde görünebilecek. Şirketin açıklamasında şöyle bir ifade yer alıyor: "Bir abone olarak, hesabınızdaki onay işaretinizi gizlemeyi seçebilirsiniz. Onay işareti profilinizde ve gönderilerinizde gizlenecektir. Onay işareti bazı yerlerde görünmeye devam edebilir ve bazı özellikler aktif bir aboneliğiniz olduğunu göstermeye devam edebilir." Yani açıklamaya göre siz gizleseniz dahi işaretin nerelerde görüneceği belli değil. 

    Onay işaretini gizleme seçeneğinin, hesap ayarlarının "Profil özelleştirme" bölümünde yer aldığı belirtiliyor. Söz konusu özellik iOS ve Android kullanıcıları için kademeli olarak aktif ediliyor; web sürümüne ne zaman geleceği ise henüz belli değil. 

    Nisan ayında Twitter, eski onay işaretlerini kaldırmış, ancak daha sonra, ödeme yapmasalar bile bazı hesaplar için onay işaretini eski durumuna getirmişti. Twitter'ın onay işareti sunan Twitter Blue hizmeti, yeniden markalaşma ile X Blue adını almıştı. 

    Şirket, Blue kullanıcılarına bazı ekstra özellikler sunuyor. Bu kapsamda bir süre önce gönderiler için 10 bin karakter sınırı, 3 saatlik video yükleme sınırı, zaman akışında daha az reklam ve son olarak abone olan kullanıcılar için reklam geliri paylaşımı gibi özellikler getirildi. Mayıs ayında ise doğrulanmış kullanıcılar için şifreli DM'ler özelliği aktif edildi.

    Sources


    Article information

    Author: Heather Lowe

    Last Updated: 1699755362

    Views: 1031

    Rating: 4.8 / 5 (104 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Heather Lowe

    Birthday: 1961-11-30

    Address: 518 Christine Lock Apt. 834, Matthewberg, OR 74243

    Phone: +4035427559264902

    Job: Bank Teller

    Hobby: Painting, Origami, Juggling, Hiking, Sailing, Graphic Design, Chess

    Introduction: My name is Heather Lowe, I am a Determined, brilliant, esteemed, expert, irreplaceable, Colorful, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.